Sposób przygotowania

Makaron lekko podgotować i odsączyć. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Na patelni rozgrzać odrobinę masła i dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kolejno 1/2 pokrojonego w piórka pora. Wszystko poddusić do momentu, gdy warzywa zmiękną - ściągnąć z patelni. Na tej samej patelni dusić mięso, przyprawić solą oraz chili w proszku. W momencie gdy mięso będzie gotowe dodać podsmażonego pora, cebulkę, pozostałą część pora której nie dusiliśmy, kukurydzę oraz fasolę - przyprawić do smaku sosem chili. W międzyczasie pomidory z puszki wrzucić do garnka i gotować. Papryczkę chili pokroić drobno i dodać do pomidorów, wcisnąć czosnek posolić i pocukrować - dusić do momentu aż większość wody odparuje. Do farszu mięsno-warzywnego dodać dwie łyżki sosu z pomidorów, aby zlepiły farsz. Ostudzone rurki faszerować farszem i układać w przygotowanej wcześnie formie. Zalać sosem pomidorowym i zapiekać pod przykryciem z foli aluminiowej około 10-15 minut w temperaturze 170 stopni. Następnie ściągnąć folię i zapiekać aż sos zacznie się ścinać. Na samym końcu posypać startym żółtym serem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !