Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na części. Smażymy na rozgrzanym woku z olejem i posiekaną cebulą. . Następnie wodę podgrzewamy w rondelku, po zagotowaniu dodajemy mąkę by zagęścić. Dajemy ją powoli by nie było grudek, mieszając np w moim przypadku trzepaczką do jajek.- 1-2 bądź więcej łyżeczkę, w zależności jak gęsty chcemy mieć sos. Dodajemy do żeberek . Dodajemy śmietanę . Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Ewentualnie możemy dodać troszkę kostki rosołowej. Żeberka dusimy ,by były miękkie.

Kasze gotujemy wg opisu na opakowaniu Wykładamy odpowiednią porcje kaszy, sosu z żeberkami i możemy dodać sałatkę szwedzką bądź ogórki

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    uwielbiamy żeberka :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    bardzo fajny pomysł i dobrane składniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !