Sposób przygotowania

Każdy plaster karkówki przyprawić z obu stron solą i pieprzem, następnie obsmażyć na oleju z obu stron do momentu, aż mięso zacznie sie rumienic. Mieso przełozyc do garnka, zalać bulionem i dusić do miekkości. Mango oddzielić od pestki, obrac ze skórki, każdą połówke przekroić na pół i pokroic w plasterki (gdyby był problem z oddzieleniem od pestki to odkrawac kawałki mniej więcej takiej wielkosci). Cebulę obrać, posiekać i zeszklic na patelni. Miekką karkówkę wyjać i odłożyć w ciepłe miejsce. Sos powstały po duszeniu mięsa w razie potrzeby uzupełnić wodą do objetości 1 szklanki. Zagotować. Dodać pokrojone mango i zeszkloną cebulę. Dusic całość 5 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, curry, przyprawić pieprzem i w razie potrzeby solą (ja juz soli nie dodaje). Zagotowac. Ułożyć na każdym talerzach po plastrze miesa, polać sosem. Podawać z puree ziemniaczanym, ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Musze przyznać ze odważny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo smakowite !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyglada smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    ciekawe połączenie :) muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    to musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fiu fiu, ależ rarytas :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    Pysznie Wygląda:}
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo egzotycznie zapachniało.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    takiej karkówki nigdy nie próbowałam a mango przeważnie zjadam samo bo to mój ulubiony owoc ale przepis super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bardzo ciekawe z mango
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ciekawy przepis warty wypróbowania:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !