Sposób przygotowania

Słoninę mielimy , boczek myjemy i drobno kroimy w kosteczkę . Wkładamy do garnka i wlewamy odrobinę wody całość topimy na bardzo maleńkim ogniu by się nie przypaliło . Cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce . Gdy słonina z boczkiem się roztopią , doprawiamy dość dobrze pieprzem solą i kucharkiem . Następnie cebulkę podsmażamy na oliwie i przekładamy do chłodnego ale nie zastygniętego smalczyku , mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobne, jest lepsze od dziwnych kiełbas...
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ja daję jeszcze podgardle wędzone, wtedy ma piękny zapach. Uwielbiam takie domowe smarowania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię to
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    najlepszy jest taki delikatny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Robię podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm pychota!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne smarowidło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !