Sposób przygotowania

Dużą cebule kroimy w kostkę grubszą., rozgrzewmy patelnie z olejem,Papryrkę czerwoną , oczyszczoną z gniazd nasiennych ( zeby sos nie był gorzki), kroimy w grubsza kostkę -wrzucamy do woka cebulę i paprykę
2-3 plasterki ananasa, kroimy w kkostkę i dodajemy do woka. Dodajemy gdy cebula będzie już zeszklona. Do oddzielnej miseczki dodajemy 5 łyżek octu białego i 4 łyżki cukru- mieszamy i dodajemy do woka Mieszamy. Następnie dodajemy sok z puszki z ananasa do woka i 1 łyżkę. Mieszamy. Dodajemy 4-5 łyżek ketcchupu. Wszystko mieszamy
. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę octu, oraz pokrojonego w kostkę kabanosa. Wszystko mieszamy, chwilę gotujemy i gotowe.

Sosem polewamy makaron gotowany .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Hmm... lubię słodko kwaśne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !