Sposób przygotowania

Pierś indyka lekko rozbić, można opanierować wg uznania i upiec na grilu lub w piekarniku. Pokroić w cienkie długie paski.
Przygotować sos: chrzan wymieszać z jogurtem i posiekanymi szczypiorkiem i natką pietruszki oraz startą na tarce rzodkiewką. Doprawić do smaku solą.
Pomidory, ogórek i paprykę pokroić w paski.
Placki tortilli posmarować sosem, ułozyć liśc sałaty, na to warzywa oraz paski mięsa, można jeszcze polać sosem. Ciasno zwinąć i podgrzać w mikrofali lub podawać bez podgrzania. Ja owijam je folią spożywczą żeby wygodniej było je trzymać i jeść. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Super! Lubię takie zawijańce
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !