Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa rolada ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekany szpinak 30 dag
jaja 3
mąka 3 łyżki
wędzony łosoś 20-25 dag
twarożek 30 dag
ząbek czosnku 1-2
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa rolada ze szpinakiem

Białka posolić i ubić.Dodać żółtka, a następnie mąke.Dokładnie wymieszać.Odsączyć szpinak.Doprawić do smaku

Blachę (26*36) wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić przygotowaną masę szpinakową. Piec 15-20 min w temp. 180 stopni.

Po przestudzeniu wyłożyć twarożkiem doprawionym czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie ułożyć plastry łososia. Całość zwinąć w rulon, oddzielając delikatnie papier do pieczenia.Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.Przed podaniem pokroić ukośnie na plastry i ułożyć na półmisku.Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.05.2012 20:04
kolorowa i apetyczna
Grazyna0211 16.05.2012 17:58
pyszne danie
halina55 08.05.2012 15:53
Ciekawa!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak