Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze porcje, następnie delikatnie rozbić. Kostkę rozetrzeć z oliwą i curry i tą mieszanką natrzeć mięso które zostawić na około 1 godz. Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki i posypać lekko wciskając w mięso. W misce ubić gładkie ciasto z jajka, mąki, proszku do pieczenia i takiej ilości wody, aby powstało ciasto tylko troszkę rzadsze od gęstej śmietany, ciasto doprawić solą, pieprzem i około 1 łyżeczką bazylii lub innych ziół. Przygotowane mięso zanurzyć w cieście serem do góry, ale go nie przewracać, a tylko polać ciastem, aby było całe pokryte. Na patelni rozgrzać dość dużo oleju i kłaść mięso też serem do góry, po zrumienieniu ostrożnie przewrócić i dosmażyć. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha!:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Moje klimaty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    Co tu dużo mówić -pychota! :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !