Sposób przygotowania

Kwas z ogórków podgrzać razem z wodą, dodać drożdże, cukier i łyżkę mąki.
Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce, aby drożdże ruszyły.
Mąkę wsypać do miski, wlać zaczyn, olej, dodać sól, sodę, płatki owsiane, koperek i oliwę.
Ciasto szybko zarobić (powinno pozostać lepiące!) i odstawić na 30-45 minut w ciepłe miejsce.
Kiedy powdoi objętość - przełożyć do natłuszczonej foremki wysypanej płatkami owsianymi.
Ciasto ponownie odstawić do podrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 40-45 minut.
Pozostawić do ostygnięcia - najlepiej na kratce.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b> *** Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    takiego nie jadłam,muszę wypróbować
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Trzeba się przygotować, że chleb będzie nieco kwaskowaty, podobnie, jak te na zakwasie. Ale przy okazji będzie fajnie pachniał :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Wow,pierwszy raz widzę przepis na chleb z kwasem ogórkowym!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    chelsi

    ale to musi być zdroowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !