Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1 szt.
ziemniaki 1/2 kg.
natka pietruszki 1 pęczek
cytryna 2 szt.
sól i pieprz
cebula
pomidor
świeże zioła 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka

ziemniaki umyć ugotować w mundurkach wystudzić obrać i pokroić w plastry,cebulę i czosnek drobno posiekać,pomidora sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę,kukurydzę i tuńczyka osączyć z zalewy przełożyć wszystkie składniki sałatki do salaterki delikatnie wymieszać,cytryny sparzyć z jednej wycisnąć sok a drugą pokroić w cienkie plasterki sałatkę posypać świeżo posiekanymi ziołami w/g uznania doprawić do smaku solą i pieprzem,sok z wyciśniętej cytryny wymieszać z oliwą z oliwek i polać przygotowaną sałatkę udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.01.2013 15:39
uwielbiam sałatki z tuńczykiem
Wafelek2601 30.06.2012 15:49
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak