Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone z pieczenią i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 4
jajko 3
pieczeń wieprzowa 20 dag
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone z pieczenią i jajkiem

Ugotowane ziemniaki tłuczemy (nadają się też do tego ziemniaczki z „wczorajszego” obiadu). Na rozgrzane masło wrzucamy poszatkowany szczypiorek. Po chwili dodajemy ziemniaczki i kawałki pieczeni (pieczeń lub inaczej przyrządzone wieprzowe mięso też może być z wczorajszego obiadu). Smażymy do momentu zarumienienia ziemniaczków. Wtedy wbijamy jajka i solimy do smaku. Mieszamy i trzymamy kilka minut na ogniu, aby białko jajka się ścięło. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 30.08.2012 20:54
Proste a jakie smaczne!
MAR3STA 10.05.2012 15:45
pyszne ziemniaczki
Grażyna13 10.05.2012 12:37
Pyszne danie :)
smakowita 10.05.2012 09:50
moje smaki
BernadettaP 08.05.2012 07:38
Brawo za ekonomiczne podejście do gotowania :) Uwielbiam smażone ziemniaki z jajeczkiem :)
parysek10 06.05.2012 13:26
ciekawy pomysł
1j1o1l1a1 06.05.2012 11:02
dobre są podsmażone ziemniaki ugotowane wcześniej w mundurkach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak