Sposób przygotowania

Szparagi odsączamy z zalewy i kroimy na kawałki.Pierś z indyka i plastry ananasa kroimy w kostkę.Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.Cykorię czyścimy z zewnętrznych liści płuczemy wycinamy głąb a liście kroimy w paski.Mango obieramy usuwamy poestkę a miąższ kroimy w kostkę.W dużej misce łączymy przygotowane składniki dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i posypujemy solą i pieprzem,mieszamy skrapiamy sokiem z cytryny i olejem i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.Mocno schłodzoną sałatkę układamy w salaterce na liściach sałaty i dekorujemy gałązkami koperku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetna sałatka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ależ się żółto zrobiło ... super sałatka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !