Sposób przygotowania

Plastry szynki rozbijamy lekko tłuczkiem.
Solimy, doprawiamy pieprzem i posypujemy bazylia .
Skrapiamy olejem. Kładziemy na folii aluminiowej posmarowanej równiez olejem.
Pieczemy w temp 200 stopni przez 25 minut.


Sos :
Śliwki rozgniatamy widelcem, jeśli chcemy możemy odrzucić skórki. Ja miałam takie śliwki ze słoika zasypywane cukrem i pasteryzowane, przygotowywane specjalnie do wypieków, że skórka była miękka i mi nie przeszkadzała.
Mieszamy z majonezem. Możemy dodać trochę syropu śliwkowego ze słoika dla wznocnienia smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ten sos to pychotka....ja zapasów śliwek nie mam:{
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja miałam 3 słoiki litrowe od cioci i chyba sobie zamówię kolejne, śliweczki są pyszne...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne mięsko i pyszny sos
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszne połączenie smaków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne miesko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !