Sposób przygotowania

najpierw przygotowujemy ciasto. Drożdże rozpuścić w gorącej wodzie mieszając dodać łyżkę cukru, wlać je do mąki gdy trochę sie przestudzą, posolić dosyć sporo ciasto (ze względu, że składniki nie są solone), dodać ok.2 łyżek oleju i wszystko wymieszać do wzyskania jednolitej konsystencji. Uformować w kulkę i pozostawić na talerzyku wysmarowanym olejem, ciasto będzie rosło pod przykryciem ok.2o min. Sos zrobimy z koncentratu, do miski 3 łyżki koncentratu, trochę oregano i bazylii i wymieszać, reszte składników posiekać w cienkie paseczki.Wyrośniete ciasto rozłożyć równomiernie na blasze wysmarowanej olejem. Nłożyć sos i reszte składników w dowolnej kolejności. Piec w temp. 280 stopni, ok.10 - 15 min.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    domowa najlepsza :) planuje zrobić w niedziele :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Robierto

    Musi być wysmienita:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubie takie najprostsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !