Sposób przygotowania

Roztrzepać jajka,dodać mleko,wodę oraz cukier.Dobrze wymieszać.Mąkę przesiać przez sito.Mieszać do powstania ciasta naleśnikowego.Jeśli będzie za rzadkie należy dosypać mąki.Lekko posolić i odstawić na ok 10 min.Patelnię rozgrzać z olejem.Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu ostudzić.Każdy naleśnik po całości posmarować dżemem i zwinąć w rulon.

Komentarze

  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    jedzonko mojego synusia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    szybko i smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !