Sposób przygotowania

Mięso oczyścić. Sól rozprowadzić w przegotowanej wodzie (przestudzonej) - wg proporcji na opakowaniu. Włożyć do niej mięso, liście i pieprz. Trzymać w chłodnym miejscu, zamknięte, przez tydzień. Zapeklowaną szynkę wyjąć, natrzeć przyprawą wymieszaną z 2łyżkami oliwy i łyżką miodu. Schować na godzinę do lodówki. Następnie zawinąć w siatkę do pieczenia i wstawić do piekarnika na ok.1,5h. W trakcie pieczenia przewracać i polewać wytworzonym sose.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !