Sposób przygotowania

Cebule drobno pokrój. Tartą bułkę zalej letnim mlekiem. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Szpinak oczyść, posiekaj. Uduś na maśle cebulę i szpinak. Dodaj osączoną z nadmiaru mleka bułkę i rozkłócone jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do masy szpinakowej przełóż czosnek, wymieszaj, wystudź. Wsyp starty żółty ser. Ponownie wymieszaj, dopraw. Formę wysmaruj masłem. Przełóż do niej masę szpinakową.
Pasztet przykryj natłuszczoną folią aluminiową. Głęboką blachę wypełnij gorąca wodą, umieść w niej formę z pasztetem. Piecz ok. 1 i 1/2 godz. w temp. 170 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    ciekawe czy by mi posmakował:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !