Sposób przygotowania

Mięso umyć, ułożyć na desce do krojenia i rozbić tłuczkiem. Obtoczyć mięso w mące, po czym maczać w jajku rozkłóconym z solą i pieprzem. Panierować w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Odcisnąć za pomocą ręcznika papierowego. Ziemniaki obrać, wypłukać 3 razy w zimnej wodzie. Włożyć do garnka, zalać dużą ilością wody i posolić. Gotować do czasu, aż będą miękkie, odcedzić. Przygotować surówkę: kapustę pekińską poszatkować. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, odrobiną soli i pieprzu. Składniki sałatki wymieszać ze sobą, polać sosem. Na talerzu ułożyć kotleta, ziemniaki (posypane posiekanym drobno koperkiem) i sałatkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    dziś miałem taki obiad pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    smaczny obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    moje ulubione a mnie tam zabrakło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !