Sposób przygotowania

Kaczkę umyć, osuszyć, usunąć ewentualne wystające ze skóry pałeczki i podzielić na porcje.
Korpusy odłożyć i wykorzystać np. do zupy ( ja ugotowałam rosół ).
Kawałki kaczki włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Dokładnie natrzeć każdy kawałek mięsa.
Odstawić miskę przykrytą folią spożywczą na co najmniej godzinę.
Po tym czasie przełożyć kaczkę do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-70 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM KACZKĘ! Wygląda smakowicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Też uwiebiam kaczkę, a niestety tak rzadko ją przyrządzam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja nie mogę idę po kromke chleba bo mi w brzuszku burczy przez tą kaczkę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wygląda
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dziekuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !