Sposób przygotowania

Drewniane patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin.
Do miseczki wsypać majeranej, dodać sól, pieprz i czosnek granulowany - wymieszać.
Kiełbasę pokroić w grube plastry, wątróbki oczyścić, umyć, osuszyć i posmarować olejem - opanierować w majeranku z przyprawami.
Boczek pokroić w plasterki i owinąć każdym jedną wątróbkę.
Na patyczki nabijać naprzemian kiełbasę, cebulę i wątróbki w boczku.
Upiec na grillu i podawać z duszonymi jabłkami oraz kiszonym ogórkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam szaszlyki
  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dobre szaszłyczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Mieliśmy je na majówkowym grillowaniu :) Smakowały :))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe polaczenie jaki smak
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam - tak dla odmiany :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !