Sposób przygotowania

Cukinie pokroić w plastry, posolić, jak puści wodę osączamy i podsmażamy. Świderki gotujemy a'la dente. Mięso podsmażamy z majerankiem, solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną cebulę, smażymy, aż cebula zmięknie. Na koniec dodajemy rozdrobnione pomidory wraz z zalewą. Ewentualnie doprawiamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy. Połowa makaronu, połowa plastrów cukinii, połowa mięsa z pomidorami i powtarzamy. Na wierzch układamy ser tarty lub plastry. Zapiekamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Hanna, dodawaj trochę większe zdjęcia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    ciekawa zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam ochotę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    robię taką zapiekankę i jest pyszna
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    właśnie przygotowuję zapiekankę, pachnie świetnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !