Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, wycisnąć, przesiekać i zalać w dużym garnku wrzącą wodą.
Dodać białe kiełbaski, ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę i jarzynkę.
Zagotować na dużym płomieniu, zmniejszyć ogień i dalej gotować, pod przykryciem, aż kapusya zmięknie.
W trakcie gotowania dodać wątróbki i kawałki czerwonej papryki.
Kiedy zupa jest gotowa - doprawić ją do smaku czosnkiem, pieprzem, jarzynką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam, taki kapuśniaczek to jakaś odmiana od tradycyjnego i na prawdę jest smaczny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    pomysłowa i smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !