Sposób przygotowania

Ładny i równy kawałek szynki pokroić w plastry, rozbić je na większe płaty i przyprawić pieprzem oraz jarzynką w proszku.
Każdy płat mięsa posmarować musztardą.
Na mięsie ułożyć paski czerwonej papryki, cząstki cebuli, ogórki pokrojone wzdłuż i podobnie pokrojoną kiełbasę (obraną wcześniej ze skórki) - posypać pieprzem i jarzynką, po czym zwinąć możliwie ciasno i owinąć białą bawełnianą nitką.
Gotowe roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju (na rumiano) razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki i posiekaną cebulą - podlać wrzącą wodą, dodać jarzynkę do smaku i dusić do miękkości mięsa.
Kiedy mięso jest gotowe należy roladki wyjąć, sos zagęścić mąką pszenną, z mięsa odwinąć nitkę, ponownie włożyć roladki do sosu i zagotować.
Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub bagietką.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł na pyszny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    super
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Proponuję zabielić sos chudą słodką śmietanką - będzie bardzo aksamitny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !