Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.
Dodać przyprawy (bez jarzynki !) i zagotować - zmniejszyć ogień i gotować przynajmniej godzinę, żeby mięso nieco zmiękło.
Dodać włoszczyznę i jarzynkę - gotować, aż mięso będzie miękkie.
Odcedzić wywar i użyć do przygotowania zupy lub podać jako rosół z makaronem lub ziemniakami.
Mięso z wywaru zmielić z włoszczyzną i użyć jako farsz do pierogów albo knedli.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    fajny
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !