Sposób przygotowania

Kaczkę myjemy i dobrze oczyszczamy . Prószymy solą czosnkową .Przyprawy wsypujemy do miseczki i wlewamy olej robimy marynatę . Całą kaczkę dobrze marynujemy , odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wkładamy kaczkę do rękawa związujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego . Zapiekamy w temp. 170 C około 1 godzinę . Aby kaczka się ładnie przypiekła rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze około 15 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pięknie przyrumieniona, pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Wyglada pysznie. Jeszcze nie próbowałam kaczki ale właśnie zamierzam, dlatego szukam jakiegoś fajnego przepisu I ten bardzo mi sie spodobał. Czyli przepis już mam teraz pozostaje mi tylko "upolować" kaczkę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na doskonałe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    na pewno była pyszna! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !