Sposób przygotowania

Rukolę umyć i dokładnie osączyć lub odwirować w wirówce do sałaty.
Porwać na kawałki, włożyć do blendera.
Do rukoli wlać oliwę, dodać obrane ząbki czosnku, posiekane migdały, trochę soli, soku z cytryny oraz kropelkę aromatu migdałowego.
Zmiksować na sos.

Sos podawać do sałatki caprese, wędzonego łososia, mozzarelli, pomidorów, gotowanych lub pieczonych warzyw (np. z grilla) oraz pieczonych ryb.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !