Sposób przygotowania

Udka myjemy i osuszamy. Każde udko skrapiamy jedną łyżką oliwy. Następnie oprószamy kucharkiem, czosnkiem, papryką oraz posiekaną natką pietruszki. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy sok. Przyprawione udka dajemy do brytfanki, podlewamy sokiem z pomarańcza i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny. Od czasu do czasu polewamy wytworzonym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    superrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo lubię drób z dodatkiem pomarańczy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Super - bardzo lubię mięso z nutką cytrusową.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawie brzmi
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    jakie apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa52

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszne udka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Kurczak i sos pomarańczowy- ciekawe. :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    w takim sosie nigdy nie jadłam,na pewno pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !