Sposób przygotowania

Cukinię umyć i zetrzeć razem ze skórką na największych oczkach tarki warzywnej.
Dodać serek wiejski i wbić jajka.
Dosypać przyprawy, kaszę mannę i mąkę.
Wymieszać i pozostawić dospęcznienia na kilkanaście minut.
Smażyć niewielkie placuszki na średnio rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano - początkowo na niewielkim płomieniu i pod przykryciem.
Kiedy się zetną - odkryć i dosmażyć.
Osączyć na papierowych ręcznikach i podawać gorące z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Coś dla mojej mamy, która uwielbia cukinię. Muszę jej takie zrobić, na pewno się ucieszy
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    znakomite ja, sadzę dużo cukinii więc na pewno przepis wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    no ja również lubię cukinię więc spróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    wyglądają ładnie , aż chyba wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !