Sposób przygotowania

mięso pokroić na kawałki wraz z boczkiem lub słoniną,czosnkiem oraz wołowiną a następnie zemleć w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach dodać pozostałe przyprawy do smaku i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę jak masa będzie zbyt sucha można dolać odrobinę przegotowanej i przestudzonej wody i ponownie całość wyrobić na chwilę odstawić w międzyczasie namoczyć jelita w osolonej wodzie wyjmować je z wody nakładać na lejek masarski który mamy nałożony przy maszynce do mięsa a do maszynki kłaść wyrobioną masę i napełniać jelita końcówki jelit zawijać i spiąć wykałaczką lub zawiązać jelito,na długości wypełnionego jelita kiełbasą w odstępach co 15cm.przesuwać kiełbasę palcami i przewijać jelito aby powstały małe kiełbaski.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    nieźle wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taka kiełbasa musi smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taka kiełbasa musi smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    z chęcią bym zjadła taką kiełbaskę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !