Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, a przez maszynkę do mielenia przekręcamy pieczarki, przysmażamy te warzywa na rozgrzanym masełku. Mięso mielone wkładamy do miseczki dodajemy: jaja, pieczarkowo- cebulowy farsz, czosnek który przełożyliśmy przez praskę, 2 namoczone bułki, odrobinę lubczyku, pieprz, sól do smaku, Rozgrzewamy olej na patelni. Do miseczki wsypujemy bułkę tartą. Następnie formujemy kulki z farszu, spłaszczamy je, obtaczamy w bułce tartej i wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na bardzo wolnym ogniu, smażymy z obu stron. Kotlety mielone podajemy z ziemniakami lub ryżem i jakąś surówką lub sałatką:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    lubię takie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycholandia!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    Mniam mniam uwielbiam kotleciki mielone;))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie !!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    cikawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczne kotlety z mięsa indyka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię takie bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !