Sposób przygotowania

Pieczarki obrać i wyciągnąć trzonki grzyba. Nóżki pokroić w drobną kostkę. Kapelusze nasmarować olejem i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę dymkę ze szczypiorkiem, dodać nogi pieczarek i smażyć tak długo, aż produkty zmiękną. Następnie dodać ugotowany ryż chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Kapelusze faszerować ostudzonym nadzieniem. Nasmarować naczynie żaroodporne olejem. Pieczarki wyłożyć do naczynia. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez około 20-25 min.
W misce dobrze połączyć śmietanę, majonez, mleko, rozgnieciony czosnek, majeranek, sól i pieprz. Gotowe pieczarki podawać z sosem. Ilość ryżu i oleju jest zależna od wielkości pieczarek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszne
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    z ryżem jeszcze nie robiłam ,
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajna przekąska
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    b.apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    tez tak robie, bardzo smaczne jest
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    smaczne pieczarki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Doskonały pomysł na pieczarki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    szybkie i smaczne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pieczarki w każdej postaci lubię !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    Super pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    dla mnie smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Muszę koniecznie spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    wyglądają smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    robię bardzo podobnie, smakują wyśmienicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pracochłonne, ale wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super pomysł :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    To musi być przepyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !