Sposób przygotowania

Plastry kalarepy zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 8 minut.Wyjąć,przelać zimną wodą i ostudzić.Plastry kalarepy rozłożyć,posypać pieprzem.Na cztery kawałki kalarepy położyć po plastrze sera salami,przykryć resztą kalarepek i docisnąć.Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelnię wlać olej(tyle żeby sięgał do połowy wysokości kotletów) i mocno rozgrzać.Kotlety smażyć z obu stron na rumiano.Smacznego!

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    wyprobuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam kalarepę na pewno wyprobuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A to ciekawe - uwielbiam kalarepki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !