Sposób przygotowania

Liście kapusty wrzucamy na chwilkę do wrzątku- odcedzamy i osuszamy.
Ryż gotujemy i jeszcze gorący mieszamy z mięsem mielonym- przyprawiamy Kucharkiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Masę nakładamy na środek liści kapusty i zwijamy.
Układamy gołąbki w garnku lub brytfance i zalewamy bulionem- gotujemy na małym ogniu około 40 minut.

W rondelku rozgrzewamy oliwę- podsmażamy na niej posiekaną cebulę i paprykę- dodajemy pomidory- dobrze przyprawiamy i dusimy kilka minut. Miksujemy blenderem- Dodajemy bulionu z gołąbków i zagęszczamy śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    to jest jedno z moich ulubionych dań!
  • 2
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    uwielbiam, pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pięknie podane
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    moje ulubione:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    uwielbiamy gołąbki mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    lubię to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    uwielbiam takie gołąbki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    takie uwielbiam
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    fantastyczne, kocham gołąbki i jutro zrobię z takim sosikiem :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    moje ulubione danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !