Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z jajkiem , 3 łyżeczkami kaszy manny, 1 łyżki pietruszki .Doprawić szczyptą soli i pieprzu .Uformować 2 pulpety i obtoczyć w reszcie kaszy manny .Gotować w osolonej wodzie przez 20 minut .
W czasie kiedy gotują się pulpety odsączyć fasolkę .W garnuszku roztopić masło i wsypać mąkę . Wymieszać .Dołożyć przecier pomidorowy i wlać wodę . Włożyć fasolkę . Wymieszać . Zagotować . Doprawić do smaku solą , pieprzem , majerankiem i szczypta cukru.
Pulpety wyjąć z wody .Podawać ułożone na fasolce , posypane reszta natki pietruszki z ziemniakami puree ( lub jako danie kolacyjne z chlebem )

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Właśnie na takie pulpeciki z kaszą manną miałam ochotę prawie bez przerwy przez całą ciążę :)Robiłam je i robiłam :) ale nie gotowałam ich w wodzie, tylko podsmażałam i i dusiłam w rondelku z odrobiną wody i cebulką, albo gotowałam na parze, czasem też piekłam, ale wtedy były za suche :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !