Sposób przygotowania

Pierś z indyka pokrój w plastry, a następnie w kilkucentymetrowe paski. Zalej je jogurtem i wstaw do lodówki na 30 min.
Mięso osącz, oprósz solą i pieprzem. Panieruj w jajku i obtaczaj w wiórkach kokosowych.
Smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Nie rozgrzewaj tłuszczu do maksymalnej temp. Po usmażeniu mięso osącz.
Podawaj z pokrojonym selerem naciowym i dipami jogurtowymi z dodatkiem ulubionych ziół.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi ciekawie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne,musi super smakować z tymi różnymi sosami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !