Sposób przygotowania

Schab koimy na plastry, rozbijamy lekko tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kawałki schabu obtaczamy w mące, szybko podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka.

Na patelni (na tłuszczu po mięsie) podsmażamy przez chwilę cebulę i paprykę. Dodajemy do mięsa.

Do garnka z mięsem i warzywami wlewamy około 600ml wody, dodajemy bulion w kostce. Mieszamy, dodajemy mieloną paprykę ostrą Prymat - wg uznania. Jeśli lubimy, możemy dodać też suszony koperek. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Całość dusimy pod przykryciem 30-40 minut, aż mięso zmięknie.

Mięso wykładamy, powstały sos zagęszczamy około 100ml wody z łyżką mąki, (dolewamy stopniowo) cały czas mieszając.

Podawać z ziemniaczkami :)

Smacznego :D

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !