Sposób przygotowania

fileta umyć a jeśli mamy całą rybę to oczyścić z łusek i wyfiletować natrzeć solą świeżo zmielonym białym pieprzem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce,czosnek posiekać i utrzeć z solą pora pokroić w cienkie krążki w rondelku rozgrzać masło i przesmażyć na nim pora z czosnkiem aby się zeszklił wlać wino i podgrzać jak połowa płynu odparuje wlać śmietanę wymieszać i dusić ok.15min.doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym,na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i usmażyć łososia na złoty kolor,układać porcje z dodatkiem sosu z pora z ćwiartką sparzonej cytryny i połówkami pomidorków koktajlowych posypane posiekana natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !