Sposób przygotowania

Wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną rozdrobnić widelcem.
Dodać jajka, jogurt, cukier i dokładnie wymieszać - dosypać proszek budyniowy i sól.
Kiwi obrać i pokroić w kostkę - wmieszać do ciasta.
Na końcu dodać kilka łyżek mąki i bardzo sokładnie wymieszać, aż powstanie bardzo gęste ciasto.
Odstawić na kilkanaście miniu.
Ciasto w tym czasie nieco zrzednei.
Na rozgrzanej patelni teflonowej smażyć, bez użycia tłuszczu, rumiane placuszki, odwracając je dość ostrożnie.

Podawać z jogurtem lub twarożkiem i owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    smacznie wyglądają
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zachciało nam się wczoraj wiosennego śniadanka :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    musze zrobic cos nowego i napewno pysznego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo mi się podoba ten przepis! Mam w domu 2 opakowania kaszy jaglanej i do końca nie wiedziałam na co je wykorzystać - teraz już wiem :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja uwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci :) Jest idealna na zimę - rozgrzewa organizm...
  • 0
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ale apetyczne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !