Sposób przygotowania

Ciasto: do miseczki rozdrabniamy drożdże, wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i wbijamy 1 jajo. Wyrabiamy ciasto. Farsz: Kaszę jęczmienną gotujemy. Ser biały przekręcamy przez maszynkę. Ugotowaną kaszę łączymy z serem i cukrami. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy niewielkie okrągłe placuszki i nadziewamy je farszem, dokładnie sklejając. Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej wody. Gotujemy ok 10-12 min w zależności od wielkości pierogów. Podajemy je ze śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm lubię pierogi z serem na słodko;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fajny pomysl :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    zrobiłam wyszły super!;D polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    takich jeszcze nigdy ani nie robiłam ani nie jadłam :-) fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Jeszcze takich nie próbowałam, ale na 100 % to zrobię :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    nie jadłam jeszcze takich
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    na pewno smaczne;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !