Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę z cieciorki, dodać wszystkie sypkie przyprawy, dokłądnie wymieszać, a następnie wlać piwo - wyrobić łyżką na jednolite ciasto.
Na końcu dodać posiekaną natkę kolendry oraz 3 szklanki grubo utartych lub drobno posiekanych warzyw.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju niewielkie (1 łyżka) porcje ciasta.
Pakory powinny natychmiast wypływać - smażą się 4-5 minut w zależności od wielkości.
Powinny być rumiane, ale nie przypalone!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne!
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !