Sposób przygotowania

Ciasto: mąka, jajko i wodę łączymy razem zagniatając ciasto.
Farsz: Soczewicę odgotowujemy, przekręcamy przez maszynkę na drobnych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i przysmażamy na oleju na złoty kolor. Dodajemy do soczewicy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wycinamy niewielkie kółka w które nakładamy farsz i dokładnie je sklejamy. Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i wlewamy 2 łyżki oleju, Gdy woda będzie się gotowała wrzucamy pierogi. Jeśli znajd a się na wierzchu będzie to oznaczało, że już są gotowe i wyjmujemy je na tacę. Świetnie smakują z rozpuszczonym masełkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    też takie robię :D
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    fajne danie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe..
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe..
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczne, mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jeszcze nie jadłam takich pierożków, bardzo chętnie przygotuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !