Sposób przygotowania

Składniki są na formę o średnicy 23 cm i wysokości 3 cm. Ok. 2 łyżki sera odkładamy do posypania tarty.


Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kurczaka również kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i Kucharkiem i smażymy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanego ryżu dajemy pieczarki, kurczaka, ser, śmietanę, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy na podpieczone ciasto, posypujemy pozostałym serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładnie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mienta

    ślinka cieknie na sam widok, a twoje zdjęcia powalają! :)
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    warte wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    sycąca :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wyśmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !