Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do marynaty, wymieszać. W szczelnie zamkniętym pojemniku macerować - najlepiej całą .
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pozostałe składniki ze sobą połączyć, dodać mięso i wymieszać. W szczelnie zamkniętym pojemniku macerować - najlepiej całą .
Ziemniaki obrać ze skórki. Każdy naciąć w paski i ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Delikatnie natrzeć masłem czosnkowym i posolić. Szczelnie zamknąć w foli.
Miękkie masło rozgnieść dodać koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wmieszać. Uformować w dowolny kształt.
Mięso i warzywa nakłuć na patyczki i smażyć do czasu gdy całość będzie gotowa wedle Waszych gustów. Ziemniaki pieczemy do miękkości.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No napewno super smakuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !