Sposób przygotowania

Kapustę płuczemy, gotujemy do miękkości- odcedzamy, odciskamy wodę i siekamy.
Na maśle smażymy cebulę, wcześniej namoczone i odcedzone suszone grzyby i pieczarki- dodajemy kapustę- przyprawiamy i jeszcze kilka minut smażymy.
Każdy płat ciasta dzielimy wzdłuż na pół.
Wykładamy farsz na środek na całej długości- brzeg smarujemy rozmąconym jajkiem i sklejamy brzegi tak by powstały szerokie rulony.
Każdy rulon dzielimy na mniejsze kapuśniaczki.
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Z wierzchu smarujemy jajkiem i posypujemy chili i pikantnymi przyprawami.
Pieczemy około 15 minut w temp. 220 stopni.
Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    z takim nadzieniem pycha
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    superowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam kapuśniaczki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    hmm pszka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    CUDNE!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie kapuśniaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    mniam mniam wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wyśmienite
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    uwielbiam takie, są idealne :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    goofy9

    kapuśniaczki uwielbiam, świetne solo i do barszczyku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !