Sposób przygotowania

Szponder włożyć do garnka,wlać około 4 litry wody i gotować 30 minut.Umyty kalafior podzielić na różyczki.Gruby trzon kalafiora obrać ze skóry i pokroić w kostkę,młode listki też pokroić.Marchew,pietruszkę,selera i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Do garnka z wywarem wrzucić ziemniaki,jarzyny,kalafior,posolić i ugotować do miękkości.Do zupy powoli wsypywać kaszę manną,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy,jeszcze chwilę pogotować i doprawić maggi do smaku.Natkę i koperek posiekać.Zupę nalać na talerze i posypać natką i koperkiem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Bardzo apetyczna.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Pyszna jest ta zupa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    znakomicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super wreszcie kalafiorówka bez mleka i smietany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !