Sposób przygotowania

Długą bagietkę przekrawam wzdłuż na pół. Kroję ją na 8 części różnej długości. Kawałki bagietki smaruję cienko masłem badź serkiem kanapkowym. Elementy węża obkładam pokrojonymi warzywami, jajkami ugotowanymi na twardo, serem żółtym, fetą i szynką. Układam elementy bagietki tworząc kształt węża. Z zaokrąglonej części bagietki robię głowę węża. Oczy węża robię z pokrojonego w plasterki zielonego ogórka i plasterków czarnej oliwki, rzęsy robię z kawałków szczypiorku, a nosek i język wykrawam za pomocą noża z czerwonej papryki.
Kanapeczki delikatnie oprószyć solą i od razu podaję.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja nieraz robię synkowi lokomotywę, ale węża na pewno też zjadłby z wielkim apetytem:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwi

    Rewelacyjny pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    świetny jeśli ktoś się męczy z niejadkiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !