Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć przez 3h, następnie pokrój w małe kawałki. Cytrynę umyj, sparz pokrój w cienkie plastry. Cebule pokrój w piórka. Na dnie słoika ułóż cebulę, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz 2 plastry cytryny. Nałóż kawałki śledzia. Czynność powtarzaj aż do wyczerpania składników. Wierzch słoja powinna przykrywać ostatnia warstwa cebuli z przyprawami. Zalej wszystko olejem. Całość odłóż na około 24 godziny do schłodzenia. Śledzia podaj z powstałą cebulką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pyszka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Bardzo ładnie wygląda :) uwielbiam rybki pod każdą postacią !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wspaniale wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !