Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, wrzuć do garnka i delikatnie podsmaż na odrobinie oleju. Dodaj cebulę pokrojoną w małe paski i podsmaż delikatnie - tak, by wszystko zmiękło. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie. Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Do miski wbij jajka, wsyp 2 łyżki parmezanu, dodaj śmietanę i wymieszaj. Odcedź makaron i wrzuć do garnka po gotowaniu. Dodaj boczek z cebulą, wymieszaj. Wlej jajka z serem i szybko mieszaj na małym ogniu, aż jajko się lekko zetnie. Na koniec posypać parmezanem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !