Sposób przygotowania

1. Podsmaz piers z kaczki, az sie zarumieni.(Pamietaj, aby zaczac posmazanie skora do spodu). Nastepnie przeloz do naczynia zaroodpornego i wstaw do piekarnika na 10 min, 180C.
2.Sos - na patelni skarmelizuj cukier.
Dodaj sok z pomaranczy oraz ocet winny z sherry. Gotuj przez kilka minut. Nastepnie wlej przygotowany bulion i gotuj przez kolejne kilka minut albo do momentu, kiedy sos zgestnieje. Dodaj starta skorke z pomaranczy, sol, pieprz.

Podawaj z uparowana marchewka i cukinia.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    kaczka na słodko jest wyjątkowo smaczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    słodki przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam kaczkę z pomarańczą mmmm PYCHA !
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    musi być pyszna, super!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !