Sposób przygotowania

Mięso przełożyć do miski, wbić jajka, dodać wyciśnięty czosnek, utartą lub drobniutko posiekaną cebulę, sól i pieprz - wymieszać.
Do masy mięsnej wsypać trochę płatków owsianych - wymieszać ponownie i odstawić na kilkanaście minut, aby płatki spęczniały.
Jeśli masa jest zbyt luźna, jeszcze dosypać płatków.
Z gotowej masy formować kulki, obtaczać w niewielkiej ilości mąki owsianej i wrzucać je na gorącą wodę (w niewielkim garnku) - gotować 10 minut, nie dopuszczając do mocnego wrzenia.
Powstały sos doprawić jarzynką i zagęścić mąką.
Można zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    chętnie bym zjadła takiego pulpecika... na peno pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !